728x90

Баскетбол

Понеделник, 22 Януари 2018 10:09

4 хубави победи за юношите на Академик

Отборите за кадети и юноши старша възраст на Академик Бултекс 99 на старши треньора Димитър Чанков грабнаха 4 хубави победи от 4 мача през уикенда в баскетболните първенства при подрастващите. Вторият отбор при юношите старша грабна две убедителни победи за ден в залата на Спортното училище. Най-напред победиха Перущица със 102:50, след това надиграха с 80:59 лидера Хасково, който нямаше загуба до момента. Срещу първия в класирането играхме много силно в защита. Момчетата изпълниха тактическите указания и се раздадоха максимално, коментира Димитър Чанков.

Кадетите грабнаха първа победа в шампионата, при това – без Симеон Димитров, който игра за Балкан в Европейската лига и без преминалия в БУБА Баскетбол Денис Камбуров. Пловдивският тим победи силния отбор на Шампион с 54:51. Съперникът е класен тим, воден от Петър Клечков, с двама национални състезатели. Мачът вървеше точка за точка, но в края триумфирахме, защото играхме като отбор, много мотивирано. Имаше момчета и от 14-годишните на Данчо Иванов, които много помогнаха за победата, допълни Чанков.

Първият отбор на юношите старша възраст победи повече от убедително софийския Атлетик с 97:51. Силно се включи новото попълнение от Велико Търново Георги Павлов. Доволен съм, благодаря на всички момчета за раздаването, продължаваме да се готвим по план, завърши Димитър Чанков.