728x90

Баскетбол

Неделя, 01 Юли 2018 06:57

Шампиони! Златен требъл за момчетата на Академик Бултекс 99 /снимки/

Децата на пловдивския баскетболен клуб на Академик Бултекс 99 до 14 години грабнаха исторически требъл, след като завоюваха и шампионската титла на страната. На финала в София те победиха Балкан със 76:66 и спечелиха и третия възможен трофей за сезона след Купата на България и Балканската купа.

В мача за титлата момчетата на старши треньора Йордан Иванов играха страхотно, бореха се за всяка топка, действаха здраво в защита и много точно в атака, където плетяха отлични комбинации. Те водеха почти през цялото време, като към края авансът им се установи на около 10 точки и те успяха да го запазят.

Така отборът на Академик Булктекс 99 завърши сезона в България без нито една загуба. Възпитаниците на Данчо Иванов записаха само победи в мачовете от първенството и Купата на България. Това е същият отбор, който стана държавен шампион при 12-годишните преди две години, отново под ръководството на Йордан Иванов, и сега на практика дублира титлата си, доказвайки, че школата на пловдивския клуб работи отлично. След края на финала лично президентът на федерацията Георги Глушков награди първенците начело с президента на Академик Бултекс 99 Васил Врачев.