728x90

Баскетбол

Четвъртък, 12 Юли 2018 14:03

Рогош с втора шампионска титла по баскетбол на Българската асоциация на спортистите от малките селища

Кметът на община „Марица“ Димитър Иванов награди баскетболистите на Рогош, които извоюваха втора шампионска титла на XXIII игри на Българската асоциация на спортистите от малките селища (БАСС). Финалът между тимовете на Рогош и Перущица бе инфарктен и изправи на нокти и домакини, и гости.

В драматичните последни 20 секунди от мача топката се завъртя три пъти в коша на отбора на с. Рогош, но така и не успя да премине през мрежичката. В крайна сметка баскетболният отбор от община „Марица“ заслужено победи, макар и с разлика само от една точка. Веднага след последния съдийски сигнал, кметът Димитър Иванов просълзен, се хвърли да прегръща малките баскетболисти, които се бореха като лъвове за златния медал.

„Благодаря Ви деца, че превърнахте този ден в празник за община „Марица“. С тези думи Димитър Иванов се обърна към възпитаниците на Георги Итов. „Със силния си екипен дух, с качествата и играта си Вие заслужено спечелихте първото място. Вие сте нашата гордост“, допълни кметът на община „Марица“. Достоен противник на тима на Рогош бе отборът на Перущица, в който играха тримата братя близнаци – Димитър, Божидар и Иван Панови. Големият лидер в отбора на Рогош бе капитанът Владимир Ботунски.

Перущица пък имаше в редиците си неуморимият и разполагащ с добра техника плеймейкър Иван Насков определен за MVP. Освен кметът Димитър Иванов, награди връчваха и олимпийският вицешампион по баскетбол Пенка Стоянова, зам.-кметът на община „Марица“ Петко Чочев, кметът на Перущица Ради Минчев и кметът на с. Маноле Александър Иванов. Кметицата на с. Рогош Величка Величкова със затаен дъх проследи оспорвания мач и се снима за спомен с победителите.