728x90

Баскетбол

Събота, 18 Август 2018 09:31

Мотивирана Белгия прати момчетата да се борят за 11-то място

Силно мотивиран и концентриран състав на Белгия прати националния отбор за момчета до 16 години в битка за 11-тото място а Европейското първенство в Сараево. Нашите отстъпиха с 67:85 след като изоставаха в резултата през почти целия мач.

Константин Костадинов завърши с 14 точки и 8 борби за българския тим. Емил Стоилов вкара 11 точки, а с 9 точки и 11 борби се отличи Дамян Минков.

"Момчетата се бориха, но ни липсват много фундаментални умения, за да можем да седим равностойно срещу толкова добре обучен отбор. Играхме тактически правилно, според указанията, но въпреки това не съумяхме да създадем предимство с високите ни играчи. Противника ни доминираше физически през целия мач. Надиграха ни един на един, както с външните си играчи, така и в подкошието. Получихме 16 точки, след овладяни борби в нападение на Белгия и още 18 след наши грешки. Всички тези лесни точки съчетани с високия процент на успеваемост за 3 точки (8/18 44.4%) на противника, на практика не ни даде възможност да се върнем в мача. Две от алтернативните ни защити сработиха добре. Форсирахме 4 грешки, но отново не стигнахме до реализирането на продуктивни нападения. Ниското ниво на родния ни шампионат е най-осезаемо тук. Въпреки ограмното старание на състезателите ни, липсата на рутинен опит на толкова конкурентно ниво ни тежи във всеки мач", анализира след края на мача старши-треньорът на българския тим Христо Ценов.

Днес тимът ни излиза срещу Дания в мач за 11-то място. Във финала пък ще спорят Русия и домакинът Босна и Херцеговина. Македония ще се бори за изкачване в Дивизия А в мач за третото място срещу Чехия.