728x90

Подготвителни групи

Сряда, 11 Юли 2018 09:54

40 българчета гледаха Световното в базата на футболния гранд „Барселона“

40 деца от България имаха щастието да гледат световното първенство по футбол в най-вълнуващият кампус в Европа. За седем дни те следиха двубоите във футболната столица Барселона, в рамките на тренировъчен лагер, който се проведе от 1 до 7 юли в каталунския град. Българчетата бяха част от тренировъчния лагер „Кампус Барселона 2018“. Децата бяха посрещнати и приветствани лично от спортния директор на Академия „Христо Стоичков“ Антонио Санчес, който е и бивш координатор на селекцията на Каталунската футболна федерация.

Малките звезди пътуваха с титулярния автобус на футболистите от Барса до базата на ФК „Барселона“ още на първата си тренировка. Българчетата бяха на персоналните седалки на техните футболни кумири Лионел Меси, Луис Суарес, Жерар Пике, Марк-Андре тер Щеген, Селесен...

Освен персоналните тренировки в базата на испанския гранд, специален гост им бе футболистът Мартин Петров, който ги насърчаваше да покажат най-доброто от себе си на тренировките, защото дори на тази възраст представят не само себе си, но и България.

Вълнението бе невероятно на петия ден от престоя на избраните, когато проведоха видеоконферентен разговор с българската футболна легенда Христо Стоичков, който разказа на децата за кариерата си в тима на Барса и за това какви качества са необходими на един футболист, за да спечели доверието на такъв клуб като ФК „Барселона“ и любовта на многохилядната публика.

Извън тренировките, малките ни звезди имаха часове по испански език и накрая пееха химна на катулнския футболен отбор.

В рамките на незабравимата седмица, децата бяха на легендарния стадион „Ноу Камп“ и разгледаха Музея на ФК „Барселона“. Домакините бяха любезни да покажат на децата ни и Музея на изкуствата, Зоологическата градина и предложиха туристическа обиколка в цялата каталунска столица.

Бъдещите футболни звезди си тръгнаха със сертификати за завършена едноседмична тренировка от двете школи – на ФК „Барселона“ и на Академия „Христо Стоичков“. Всяко от щастливите деца на път за България пееше химна на Барса и стискаше в ръцете си подаръци с автографите на Меси, Суарес, Пике, Иниеста, Тер Щеген...