728x90

U17

Понеделник, 08 Януари 2018 14:10

Пламен Петров - Бързака разкри защо синът му не е в Лудогорец, причината била в липсата на юноши в мъжкия отбор

 Пламен Петров-Бързака е бивш футболист на Сливен, Ботев (Пловдив), Велбъжд, Черно море и Марек.

Двамата му синове - Пламен (17 г.) и Илиан (14 г.) тръгват по неговите стъпки. Големият е в Славия, докато малкият в момента е в Германия.

В интервю за "Блиц" той коментира скандала с Ботев 2002, където беше треньор, предизвикан от отказа на Пламен да премине в Лудогорец.

"Набързо ще го кажа. Случаят беше такъв: Всичко беше уредено моят голям син и още едно момче, което в момента е вече там, да преминат в клуба от Разград. От Лудогорец ми се обадиха още преди 2 години лично на мен, когато той беше на 15 години. Казах му: "Голям си вече, трябва да поговорим". Обясних му, че го иска Лудогорец, поговорихме по темата. Казах му, че решението е изцяло негово. Започнахме разговори всеки ден, а той си тренираше в Ботев 2002 - отлични условия, отличен треньор в лицето на Танчовски. Аз винаги съм казвал на децата и на техните родители едно нещо - докато е малко детето, няма клуб, а има треньор. Той е най-важният. Няма значение кой отбор те иска, ако там няма да те подготвя добър треньор. Много родители, като чуят името на отбора, веднага са готови, дори без да разберат кой ще тренира детето им. Затова за мен е важно кой ще бъде треньор и как работи, а не как се казва клубът", коментира Бързака.

"Вторият път, когато от Лудогорец питаха за Пламен - бяхме на масата с ръководители, президент, важните хора, които трябваше да решават, и аз като родител. Детето ми на масата, другото дете, което искаха - също. Те ми казват условия, всичко. Синът ми отвърна: "Не искам в Лудогорец, защото не мисля, че ще мога да заиграя в мъжкия отбор". Те обясниха, че разчитат много на школата, втория отбор и т.н. Обясниха намеренията си. Той обаче каза, че засега не вижда такова нещо в Лудогорец и няма да приеме. Аз съм го оставил той да реши. Мен ме обвиниха, че това е грешно, но... Приех решението му, прибрахме се в нас и го питам: "Какво ще правим сега?. Ето Лудогорец са шампиони, силна конкуренция има в отбора, може да стигнеш до национален отбор..". Той обаче: "Не, аз там не мога да стигна до мъжкия отбор". И взехме да мислим къде да се пробваме. Славия проявиха интерес, а тяхната школа е номер 1 в България. Вижте колко момчета има в първия отбор. Трансфери правят добри, всичко. Пламен премина от Ботев 2002 в школата на "белите" до 19 години. Игра 3 месеца там и го забелязаха от мъжкия отбор. Записа дебют в международна контрола. От тук нататък никой не е казал, че той ще стане футболист, но в момента много добре се грижат за него. Много се зарадвах, че го повикаха в мъжкия отбор. Най-важното е, че се чувства добре. Не може да играеш футбол някъде, където не се чувстваш добре. Започна ли да бяга любовта, трябва да си тръгнеш. С малкия по същия начин - къде, къде, къде? И дойдохме тук. Погледах много мачове, тренировки тук в Германия. Огромна разлика от България", разкрива още Пламен Петров.

"От началото работих с мъже и с деца едновременно. Още на първата година установих, че с деца ми е много по-добре. Поради тази причина и кариера в треньорската професия не съм търсил много, за да мога да се занимавам с моите деца. В момента няма шанс да започна тук, защото не знам и език все още", добавя Бързака.