728x90

U17

Неделя, 08 Юли 2018 17:43

Петър Зехтински похвали школата на Ботев и отличи Слави Шопов

Легендарният български футболист Петър Зехтински гостува в предаването „Код Спорт“ по ТВ+. Роден е в Пловдив и първата си купа печели с отбора на Тримонцуим. После преминава в юношите на Тракия, а първата си година в мъжкия футбол записва със състава на Арда (Кърджали). В интервюто си легендата на "канарчетата" засегна и детско-юношеската школа на клуба.

- Как бихте определили представянето на Ботев през миналия сезон? Има ли повод за оптимизъм?

- Бих казал, че представянето ни е много добро в последните две години. Но ме притеснява нещо друго – Ботев винаги се е славел с корените си и два основни стълба. Единият е публиката, която винаги ни е подкрепяла, а другият е детско-юношеската школа. В момента много малко футболисти имаме в мъжкия отбор, а децата в школата ни постигат много добри резултати – шампиони при набор 2001 г., а при 2002 г. взеха купа. Виждам, че Слави Шопов от набор 2002 е при мъжете. Да не му се вирнат ушите, но го виждам като един много добър футболист! Надявам се повече момчета да влязат в мъжкия ни отбор. Срамна е тази мода в цяла България по чужденците. Така пада нивото на националния отбор.

- Чужденците, които идват в България необходими ли са? Не пречат ли на развитието на нашите таланти?

- Точно това казах. Изключвам Лудогорец, който постигна нещо невероятно, но има само двама българи – Светльо Дяков и Владо Стоянов. Другите почват по същия начин, за да могат да се борят с Лудогорец. Не виждам добра перспектива за българския футбол. Затова дано Ботев да се обърне към по-малко чужденци. Нямам нищо против тях – двама-трима, ако са качествени, са добре дошли. Наистина две-три момчета спокойно може да играят в нашия отбор, но оттам нататък да са си наши деца. Това ми е мечтата и това се надявам да стане.