728x90

Таланти

Петък, 07 Април 2017 17:13

ANP.BG представя: Симеон Димитров от Академик!

ANP.BG продължава рубриката си, в която има за цел да Ви запознае с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Симеон Димитров- една от най- големите надежди на баскетболния Академик Пловдив.

13- годишният Симеон е част от шампионския отбор, воден от треньора Йордан Иванов. 

"От 3 години тренирам в Академик. Запалих се по баскетбола, когато един ден Йордан Янков дойде в училище и търсеше деца за отбора. От тогава до ден днешен тренирам усилено", разказа Симеон пред ANP.BG.

"Тази година сме си поставили отново цел да станем шампиони. Треньорът е уникален. Всеки ден научаваме нови неща. В отбора сме отличен колектив и всички сме приятели".

Симеон учи в СОУ "Патриарх Евтимий" и се справя много добре и в училище.

Любим баскетболист Леброн Джеймс.

Той изпуска мач на мъжкия отбор на Академик и се надява скоро да играе в отбора. И утре Симеон ще е на трибуните в зала "Строител", където се надява Академик да победи Спартак Плевен и да направи голямата крачка към медалите в НБЛ.

"Мечтата ми е да играя и в националния отбор на България. Когато мога гледам и мачове от НБА. Следя и испанската баскетболна лига, особено представянето на българина Александър Везенков", разказа още младия талант.