728x90

Таланти

Петък, 28 Април 2017 13:57

ANP.BG представя: АК "Пълдин"- школа за бъдещи шампиони

ANP.BG продължава рубриката си, в която има за цел да Ви запознае с младите таланти на пловдивските школи. Днес обаче ще Ви представим не отделен спортист, а цял клуб.

АК "Пълдин" е създаден само преди година, но вече има над 75 състезатели. 50 деца до 13 години и 25 до 18 години се състезават в различните дисциплини.

Най- малките се състезават в скок от място и 60 метра спринт, а при юношите има състезатели в категориите спринт, троен скок и дълъг скок.

Трима са треньорите, които обучават младите атлети. Това са Атанас Николов, Антония Йорданова и Тодор Николов. 

Тримата са бивши лекоатлети на дълъг скок. Антония и Тодор са бивши състезатели на Атанас Николов.  Антония е многократен републикански и балкански шампион, както и носител на Купа Европа. Тодор пък е многократен републикански шампион на България.

"Основната цел в изграждането на нашата школа е да направим добра селекция при най- малките, защото сега е моментът те да започнат сериозни тренировки, тъй като след 6- ти клас е късно. Нашата цел е да ги вдигнем от компютрите и да изграждаме качествени деца", разказва Атанас Николов.

"Имаме една много добра състезателка- Александра Троева, която миналата година скочи 6 метра, но за съжаление през тази година има сериозни проблеми, които се надяваме скоро да бъдат решени.

В сряда се проведе републиканско първенство в София, където от нашите състезатели на дълъг скок Петя Тасева стана първа при момичетата, Здравко Милев е втори при момчетата", разказа още Атанас Николов.

Спортистите на "Пълдин" в момента тренират усилено на стадион Пловдив и се подготвят за републиканско първенство във Велико Търново идната седмица.