728x90

Таланти

Четвъртък, 21 Септември 2017 10:39

ANP.BG представя: Златан Христев - капитан и стълб в защитата на Локо U17!

С началото на новата учебна година ANP.BG подновява рубриката си, в която ще Ви запознаваме с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Златан Нешев Христев- капитан и основен стълб в защитата на Локо U17. Той е роден на 11 март 2001 г., учи в Хуманитарната гимназия "Св. св. Кирил и Методий" с немски език. Любимият му номер е 5, а футболистът, от когото се възхищава е Фабио Канаваро.

Ето какво разказа Златан Христев пред ANP.BG

-От колко време тренираш в Локомотив?

-Тренирам от 8 години в Локомотив. От първи клас- един приятел ме заведе на тренировка и аз се запалих.

-Какво е да си капитан на Локомотив?

-Имам много задължения, но това означава много за мен. Трябва винаги да даваш пример. Много съм щастлив, че съм капитан.

-През това първенство тръгнахте много добре- с 4 победи. Сега Ви предстои мач със Славия?

-Няма лесни мачове, в елитната група няма слаби отбори.Тръгнахме добре с новия треньор, който е много добър. Всеки мач излизаме за победа и даваме всичко от себе си. 

-При Вас се смениха много треньори, при кой се чувстваше най- добре?

-Всеки треньор ми е дал нещо. Не мога да кажа при кой съм се чувствал най- добре. Васил Ангелов- с него започнах. Той ни водеше много време и ми е дал много, той ме запали по играта, от него започна всичко. И Митко Джоров ми е дал много. Той ни водеше в U15 и допринесе много за развитието на отбора. Сега сме с нов треньор- млад е, амбициран е, раздава се много и мисля, че вървим добре.

-Кой ти е най- паметния мач?

-Може би с Берое. Победихме с 4:0, а аз вкарах 2 гола с глава. Преди това почина дядо ми и аз посветих головете на него.

-Какви са ти амбициите, имаш ли желание да играеш мъжкия тим на Локомотив?

-Мечтата ми е да играя в мъжкия тим на Локомотив. Амбициите ми са да играя в мъжкия футбол. Надявам се да ме викнат в мъжкия тим на Локомотив. За мен ще е голяма чест и ще дам всичко от себе си.

-Феновете на Локомотив са уникални, как се играе при такава атмосфера?

-Феновете са 12- тия играч на отбора. Всеки знае какви са феновете на Локомотив. Мисля, че заслужават уважение и трябва да се раздаваш много за тях.

-Училище, тренировки, мачове... Как ги съвместяваш?

-Ако трябва да съм честен, ще призная, че наблягам повече на тренировките и на футбола, но гледам да съвместявам нещата и да се оправям и в училище.

-В неделя предстои голямото дерби Ботев - Локомотив. Какви са ти очакванията?

-Аз съм локомотивец и се надявам да победим. И двата отбора имат потенциал. Ботев също са добре в момента, но мисля, че ще ги победим.