728x90

Таланти

Неделя, 24 Септември 2017 10:25

Димитър Тонев пред ANP.BG: Всички успехи се дължат на треньора Стефан Стоянов, мечтая да играя на "Колежа"

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Димитър Тонев - футболист от академията на Ботев. Атакуващият футболист е роден на 15-ти октомври 2001 година в Пловдив и е продукт изцяло на "жълто-черната" школа. Правим интервюто в деня, в който цялото внимание е насочено върху градското дерби между Ботев и Локомотив и талантът на "канарчетата" с трепет споделя и очакванията си за него.

 - От колко време тренираш в Ботев и кой те заведе на първата ти тренировка?

 - Тренирам в Ботев от 7-годишен. На първата тренировка ме заведе баща ми. Винаги желанието ми е било да тренирам в жълто-черния клуб!

 - Защо точно Ботев?

- Ботев Пловдив е любимият ми отбор и от малък мечтая да тренирам там. Бях запознат с историята на клуба, както и с неговите успехи през годините.

- В последните сезони набор 2001 на Ботев се утвърди като тотален доминант в своята възраст и спечели всички отличия. Как успяхте да направите толкова силен отбор и на какво отдаваш тези успехи?

- Всички отличия и постижения до момента дължим на нашия треньор Стефан Стоянов, който ни превърна в колектива, който сме сега. През годините той ни стимулираше да работим усилено, като казваше, че един ден нашият труд ще бъде възнаграден.

- Има ли някой мач, който ще остане завинаги в съзнанието ти?

- Всички мачове са запомнящи се за мен, но един от тях, който винаги ще помня, е мачът срещу градския ни съперник Локомотив. Тогава победихме с 13:0, като четири от попаденията бяха мое дело.

- Днес предстои градското дерби с Локомотив, какви са очакванията ти за него?

- Както винаги се надявам любимият ми отбор да надделее в градското дерби и мисля, че те са способни на това. Прогнозата ми е 2:0 за Ботев.

- За първи път в историята това голямо дерби ще се играе без публика. По какъв начин това ще се отрази върху блясъка на този сблъсък?

- Дерби без публика не е дерби. Футболът е за феновете. Без тях зарядът от този сблъсък няма да е същият, но не смятам, че това ще попречи на нашите футболисти да спечелят двубоя. Феновете допринасят за приповдигнатата атмосфера и това дава допълнителни сили на играчите да се борят до последно за успеха.

- От няколко години представителният отбор на Ботев играе мачовете си на базата в "Коматево". Ти бил ли си на стадион "Христо Ботев" и какви са спомените ти от него?

- Присъствал съм на много от мачовете на стадион "Христо Ботев" и съм изпитвал емоцията от създадената атмосфера. Усещането е неописуемо. Най-пресният ми спомен от "Колежа" е двубоят срещу Левски, който завърши 2:0 в полза на Ботев. Тогава любимият ми отбор превъзхождаше столичния тим както на терена, така и на трибуните. Мечтата ми е един ден да играя на стадион "Христо Ботев" и да радвам "жълто-черните" фенове.

- Къде виждаш Ботев U17 в края на сезон 2017/2018 и имате ли поставена цел за първото място?

- Едната ни цел този сезон е да спечелим първенството без загуба или равенство. Приоритет ни е да завършим Елитната група само с победи. Другата ни цел е да вдигнем Купата на България при набор 2000. Ще направим всичко по силите си, за да постигнем исканите резултати.