728x90

Таланти

Сряда, 27 Септември 2017 10:45

ANP.BG представя: Виктор Петков - капитанът, който повежда Брестник към победи!

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Виктор Петков- капитан на отбора на Брестник при набор 2001. Талантливият нападател е роден на 16 април 2001 г. и е ученик в ЕГ "Иван Вазов". Прави първите си стъпки с Ботев, но в Брестник развива потенциала си.

От колко време тренираш футбол и как се запали?

От първи или втори клас. Баща ми ме запали по футбола

Как избра Брестник?

Първоначално започнах да тренирам в Ботев. Но няколко месеца след това,моят треньор, г-н Попов ме видя на площадката до нас и ми предложи да се присъединя при него.

Какво е да си капитан на отбора?

Това е една отговорна дейност.Трябва да си много отговорен и да си инициативен. Трябва да поемам отговорност за дисциплината на тренировъчния процес и съответно на футболната среща.

Имате ли поставена цел за сезона?

Играем мач за мач като се стараем да победим всеки мач. За нашия треньор най-важното е да играем добре и да се раздаваме до последно,а така идват и резултатите. Имаме амбицията да завършим на място , което осигурява право на участие на Брестник 2002 в елитната

Има ли мач, който няма да забравиш?

Всъщност са два мача. Първият е преди 3 години,когато бихме Локомотив на Лаута с резултат 0:2. Направих асистенция за първия гол и вкарах втория след изпълнение на фаул. Вторият е срещу Сокол Марково в u15 на Беркут. Победихме с 2:1, а аз отбелязах от пряк свободен удар.

Имаш ли любим футболист?

Да- Енрике Каземиро

Кой ти е любимия номер?

Номер 7, с който играя. Късметлийско число ми е.

Как съчетаваш училището и тренировките?

Честно да кажа,наблягам повече на футбола,но гледам и да се справям в училище.

След Брестник накъде? До къде се простират мечтите ти във футбола?

Мечтата ми е да влезна в мъжкия футбол,а от там всеки ход може да бъде правилен.