728x90

Таланти

Вторник, 03 Април 2018 11:36

ANP.BG представя: Георги Иванов от школата на Брестник

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Георги Иванов от отбора на Брестник при набор 2001. Играещият ляв външен халф е роден на 12 юли 2001 г. в Пловдив. Минал е през всички формации на "зелените", като дори получава шанс и в представителния тим.

 - Кой те запали по футбола и къде направи първите си стъпки?

 - Сам се запалих по футбола, от междучастията и мачовете с останалите ми съученици. Г-н Попов, който е треньор в Брестник, ме забеляза и ме покани да започна тренировки в Брестник. Това беше в първи клас и от тогава съм в школата на "зелените".

 - Освен за школата на Брестник играл ли си в други тимове?

 - Не. Минал съм през всички формации на Брестник.

 - Харесват ли ти условията за тренировки и подготовка, които предоставя школата на Брестник?

 - Да, харесва ми. Има качествени футболисти с голям потенциал. Условията за тренировки са на доста високо ниво, а треньорът прави всичко за нас и го оценяме.

 - Играеш във формацията до 17 години, получавал ли си шанс за изява и при по-големите?

 - Получих шанс за изява в представителния отбор. От скоро съм при тях, треньорът г-н Крум Георгиев ме привика там, за да трупам опит. Разбира се, аз му се отблагодарявам и имам вече няколко гола за тях. 

 - Има ли някой мач, който е по-специален за теб и е останал в съзнанието ти?

 - На първо четене се сещам за един мач срещу Марица, който беше на скоро през сезона. Те са много добър отбор с качествени футболисти и ни поведоха с 1:0. За нас и нашия треньор беше важно да спечелим мача и въпреки негативния резултат той продължи да вярва в нас и да ни дава кураж. В крайна сметка спечелихме с 2:1, като аз отбелязах и двата гола.

 - Получавал ли си предложения да преминаваш в други отбори?

 - Да, преди години на един турнир бях наблюдаван от скаута на Ботев Огнян Атанасов. След турнира ми се обади и ми предложи да премина при "жълто-черните", но аз отказах и останах верен на Брестник. 

 - На кой европейски отбор и футболист симпатизираш?

 - Гледам Висшата лига на Англия и съм голям фен на Челси. Въпреки това, любимият ми футболист е Лео Меси.

 - Какво обичаш да правиш в свободното си време?

 - Основното ми занимание е да гледам мачове. Посещавам срещи на любимия си отбор, а също така и наблюдавам мачове на тимовете от нашето първенство.