728x90

Таланти

Сряда, 18 Април 2018 10:37

ANP.BG представя: Валентин Йорданов от школата на Сокол (Марково)

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим един от най-обещаващите футболисти на школата на Сокол (Марково) – Валентин Йорданов. Полузащитникът е роден на 10 ноември 2001 г. в Раковски. 

 - Кога и къде направи първите си стъпки във футбола?

 - Може да се каже че съм на терена откакто се помня. За първи път тренирах на стадиона в Раковски, като това бе в първи клас. Дядо ми е в основата на това да се занимавам с футбол, като той запали мен и брат ми по спорта. Треньорът, който тогава ме тренираше, ме попита дали обичам футбола и след като му отговорих положително, той ми заяви: „Никога не се отказвай!“. 

 - Как се насочи към школата на Сокол и кога премина в тима от Марково?

 - Това се случи в 5-ти клас. Бях в школата на Локо (Пловдив) и там се запознах с Ремзи Неджип. Той премина в Сокол и на един турнир в Албена се видяхме и ми каза, да отида в Сокол. 

 - Харесват ли ти условията, които предоставя школата на Сокол?

 - Да, условията са отлични. Основният терен е в добро състояние, като има и изкуствено игрище, на което тренираме през зимните месеци. 

 - Силното ти представяне през годините доведе ли до оферти от други клубове?

 - Честно да ви кажа, нямам такава информация. По едно време чух, че Ботев проявяват интерес към мен, но до конкретни предложения не се е стигало.

 - Отборът на Сокол се представя доста добре през този сезон в U17, като сте с реални шансове за Топ5. Очаквахте ли подобно нещо преди старта на шампионата?

 - В началото на сезона малко отбори ни знаеха и със сигурност не сме попадали в сметките за предно класиране. Ние сме скромни момчета, нямаме някакви сериозни претенции, но можем да сме доста напред в класирането. 

 - Получаваш шанс за изява и в мъжкия отбор в Трета Лига, успяваш ли да се справиш?

 - Със сигурност има голяма разлика между Трета Лига и U17. Темпото е различно, макар и да има по-възрастни играчи. Те имат опит, знаят в дадени ситуации какво да направят. Темпото е доста по-високо.

 - През миналото лято брат ти (Иван Йорданов) премина в школата на Лудогорец, след като дълги години тренира в частната школа Ботев-2002. Какви са впечатленията му от школата на „зелените“?

 - Разказа ми, че условията са уникални. Играе с доста добри футболисти, като цяло впечатленията му са много добри. 

 - Къде се виждаш след няколко години и какви са амбициите ти във футбола?

 - Желанието ми е да се развия и да успея да пробия в големия футбол. Искам да играя в чужбина, за да мога да се докажа.