728x90

Таланти

Четвъртък, 19 Април 2018 11:29

Георги Бъчваров от школата на Черноморец: Надявам се условията за футбол в Бургас да се подобрят, Ботев е най-добрата школа в България

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на българските школи. Днес ще Ви представим един талантлив футболист от изпълнения с големи надежди регион – Бургас. Георги Бъчваров е роден на 6-ти август и е част от школата на Черноморец, като бързоногият футболист играе на поста ляв халф или нападател.

 - Кога започна да тренираш и през кои школи си преминал?

 - Първите ми стъпки във футбола бяха в отбора на Нефтохимик, като започнах да тренирам още от първи клас. В Нефтохимик играх доста години, но преди 2 години се преместих в тима на Черноморец, където се чувствам много добре.

 - Добри ли са условията за подготовка в бургаските школи и по-конкретно Черноморец?

 - За съжаление, условията за тренировки не са най-добрите. Въпреки това, аз и моите съотборници се съобразяваме с условията и даваме всичко от себе си. Като цяло, в Бургас няма много добри терени и това в някаква степен затруднява по-бързото ни развитие.

 - И все пак се появиха доста школи в Бургас, които са частни, какви са впечатленията ти от тях?

 - Това е така, наистина има доста нови по-малки школи. Но в тях не виждам реално голямо развитие на играчи, тъй като е много по-престижно да си в школите на Черноморец и Нефтохимик. В Бургас няма добри бази, но въпреки това аз се боря на терена и се надявам, че един ден нещата за футбола в Бургас ще се променят.

 - Коя според теб е най-добрата школа в България и защо?

 - За мен най-добрата школа в България е тази на Ботев. Виждам начина на игра, влагат много хъс и желание. Разбира се, качествата на момчетата са плод на много усилия и труд от страна на футболистите и треньорите. Базата на клуба е великолепна.

 - В школата на Ботев има доста момчета от Бургас, какви са впечатленията им?

 - Както казах, школата на Ботев е на много високо ниво и това в сериозна степен се дължи и на хубавата база и терени, които имат. Познавам се с доста от момчетата от Бургас, които тренират в Ботев и те са много доволни от условията, които им се предоставят за тренировка.