728x90

Таланти

Събота, 01 Септември 2018 16:48

ANP.BG представя Георги Инджов от Академик - отличник и на баскетболния терен, и в училище

ANP.BG продължава рубриката си, с която Ви запознава с младите таланти на пловдивските школи. Днес ще Ви представим Георги Инджов от шампионския отбор на Академик Пловдив, който вече има изяви и за националния отбор на България за родени 2004/2005 г. .

Георги Инджов е роден на 16 май 2004 г. От 5 години тренира баскетбол. Той умело балансира между спортните успехи и уроците. Отличник е и на баскетболното игрище, и в училище. След чудесни оценки на матурите е приет в едно от най- елитните училища в Пловдив - ЕГ "Иван Вазов". 

Първите си крачки в спорта Георги прави в Раковски. 

"Там тренирах 3 години, а преди 2 години в една контрола с Акaдемик бях харесан от треньора Йордан Иванов и бях поканен да тренирам на няколко пъти в Пловдив. Известно време тренирах и в Раковски и тук, след което окончателно останах в Академик. За съжаление след това първият ми отбор се разпадна", разказа Георги.

"През изминалия сезон направихме требъл. Надявам се на още по- достойно представяне през новия сезон. Мисля, че с голямо желание и упоритост от наша страна отново можем да постигнем успехи. Мечтата ми е да играя в чужбина. Любимият ми баскетболен отбор е Реал Мадрид. Често гледам и мачове от НБА, където симпатизирам на отбора на Голдън Стейт"

Младият талант играе на поста гард (единица). Любимите му баскетболисти са Майкъл Джордън и Меджик Джонсън, независимо че те не играят вече той постоянно гледа записи.

Инджов отново има ангажименти с националния отбор, който в неделя се събира на лагер.

"Не се представихме добре на турнира в Словения. Надявам се в следващите мачове с националния отбор да покажем друго лице".

"Щастлив съм, че тренирам при най- добрия треньор в България Йордан Иванов и му благодаря, че ме привлече в Академик и успях да стигна и до националния отбор. Сигурен съм, че ще постигаме още по- добри резултати", разказва младия талант.