728x90

Волейбол

Вторник, 26 Септември 2017 17:30

Нов треньор в академията на Виктория Волей

Виктория Волей (Пловдив) привлече нов треньор в своята детска академия.

Това е опитният специалист Николай Лазаров. Той е роден през 1959 година в София, а в досегашната си треньорска кариера е работил 10 години в ЦСКА, 2 години в Славия и 27 години в Локомотив (Пловдив). Николай Лазаров вече започна тренировки с новосформираната група от „викторианци“, които се готвят в СУ „Никола Вапцаров“ в квартал „Кършияка“.

Малките (първи, втори и трети клас) тренират вторник и четвъртък от 16 часа. Заниманията на по-големите са понеделник, сряда и петък от 17 часа. Всички деца (момчета и момичет )са възпитаници на СУ „Никола Вапцаров“. „Преминаването ми във Виктория Волей е ново предизвикателство за мен. Това е един от водещите клубове в страната, що се касае за работа с подрастващи. Основната ми цел на първо време е масовост – колкото може повече деца да се запалят по волейбола.

Засега наблягаме предимно на общи познания, игри и физическа подготовка. Ще съм доволен, ако след време поне двама стигнат до мъжкия състав на Виктория Волей“, заяви новият треньор в детската клубна академия Николай Лазаров.